Site Overlay

Патладжан с домати в буркани – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измиваме и почистваме патладжаните, режем ги на колелца и посоляваме.

Оставяме ги да си отделят черния цвят за около 30 минути.

През това време си приготвяме доматите, премахваме ципити и стържем на едро ренде или ги минаваме през машинка за мелене.

Измиваме патладжана и оставяме да се отцеди. След това загряваме олио в тиган и пържим колелцата, оваляни в брашно до златист цвят.

Поставяме готовите пържени патладжани върху кухненска хартия, да се отдели излишната мазнина.

След като приключим с пърженето, в дълбока тенджера си задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън.

Добавяме доматите овкусяваме със сол и добавяме 1 с.л. захар.

Варим соса до сгъстяване. Започваме да пълним в сухи буркани, като редуваме ред патладжан, ред сос.

Затваряме бурканите, подреждаме ги в съда за варене и пълним с вода.

Варим бурканите 15 минути след завирането на водата.

След това отнемаме от огъня и оставяме още малко да постоят в горещата вода.

Вадим патладжана с домати в буркани и ги обръщаме с капачките надолу.

Оставяме така до охлаждане.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *