Site Overlay

Пелмени с плънка от сирене и яйца – Рецепта

Начин на приготвяне:

От яйцето, водата и солта се замесва тестото. Остава се за 30 мин в хладилник.

След това се разточва на тънка кора-1-2 мм. С чаша се изрязват кръгове.

Краищата на всяко кръгче се маже с разбито яйце.

Слага се плънка и се прегъва на две. Притиска се с вилица.

В тенджера се кипва вода със сол и като заври, се пускат пелмените.

Варят се, докато изплуват на повърхността.

Изваждат се с решетъчна лъжица и се поливат с разтопено масло.

Сервират се топли пелмени с плънка от сирене и яйца.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *