Site Overlay

Перфектна Мусака – Рецепта | Gotvach.bg

“Всеки иска рецептата за перфектната мусака – вече е ваша”

Начин на приготвяне:

Нарязвам на ситно лука и моркова. В дълбок тиган загрявам малко вода и олио слагам зеленчуците да се задушат за 3/4 мин.

След което добавям каймата, предварително омесена в малко вода, и задушавам до изпаряване на водата.

Добавям още мъничко олио, разбърквам и слагам 2 с.л. доматено пюре, разбито с 50 г студена вода.

Отново разбърквам и добавям подправките на вкус. Свалям от котлона.

В тава вече съм нарязала на дребни кубчета картофите, към тях добавям и сместа, заливам с вода и слагам мусаката да се пече на 200°C до готовност.

Заливам със заливката за мусака от яйце, брашно и кисело мляко.

Връщам във фурната и пека до готовност перфектната Мусака.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *