Site Overlay

Перфектните картофени кюфтета – Рецепта

“Не просто картофени кюфтета, а перфектните картофени кюфтета “

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, без да се белят. Когато се махнат от огъня, водата се излива и картофите се оставят да изстинат напълно.

След това се обелват, намачкват се и се прибавят другите продукти и подправките.

Оформят се продълговати картофени кюфтета и се слагат за 1 час в хладилника да се стегнат.

После кюфтетата се овалват в брашно, след това в разбития белтък. Пържат се в много олио, предварително загрято на умерен /даже слаб/ огън до зачервяване.

Когато са добре опържени отвътре, перфектните картофени кюфтета се надуват. Изваждат се върху домакинска хартия.

Картофените кюфтета се сервират с млечно-майонезен чеснов сос, подправен с нарязан копър.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *