Site Overlay

Перфектните мекици с мая – Рецепта

“Аромат на мекички сутрин – причина да се събудите с усмивка “

Начин на приготвяне:

От посочените продукти се замесва тесто. Оставя се да втаса около 1 час.

За направата на мекици ръцете се намазняват с олио, къса се топка от тестото и се разтегля с ръце за да се оформи мекица.

Пържат се в съд с много олио (4-5 пръста олио в съда), предварително умерено загрято (на степен 4).

Тестото може да се замеси от вечерта, да се сложи веднага след замесването в хладилника.

На другия ден се изважда, оставя се около 1 час да се отпусне и тогава се пържат мекиците.

Мекиците се сервират с пудра захар, сирене или мармалад според вкуса.

Перфектните мекици с мая са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *