Site Overlay

Перфектният крем карамел – Рецепта

Начин на приготвяне:

За карамела поставете захарта и водата в дълбок тиган.

Гответе на умерен огън, докато сместа придобие кехлибарен цвят (не разбърквайте).

Внимателно разпределете карамела по дъното и стените на огнеупорни купички.

За яйчния крем в купа разбийте яйцата заедно със захарта (яйцата задължително трябва да са на стайна температура).

Налейте кондензираното и затопленото прясното мляко, овкусени с ванилия. Внимателно ги разбъркайте с миксер.

Прецедете сместа и разпределете в купички.

Купичките с крем карамел поставете в дълбока тава за печене.

Налейте вода до половината на тавата.

Кремът се поставя във фурната, която не трябва да е предварително загрята. Пече се бавно на 130 °C, като се внимава водата в тавата да не заври. Ако това се случи, се добавя студена.

Извадете крема от фурната и го оставете да се охлади на стайна температура, след което се прибира с хладилника перфектния крем карамел.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *