Site Overlay

Петел с картофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маринатата се състои от 2 литра вода, 2 пилешки бульона, 5 скилидки чесън, 250 мл бира, 5 щипки куркума, 5 щипки червен пипер, 2 щипки черен пипер, 100 г масло.

Петелът се вари в марината 40 минути.

Оставя се в марината за 10 часа.

Картофките се разрязват на 2 и се варят в тенджера под налягане със сол и малко масло за 10 минути.

Смесват се 150 мл зехтин, 2 лъжици куркума, 2 лъжици червен пипер, 2 лъжици пикантина за пиле.

Картофките и петелът се намазват със сместа и се оставят да се изпекат във фурната до готовност.

Да ви е вкусно с този петел с картофи.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *