Site Overlay

Печена Каракуда на Фурна – Рецепта

“Имате рецепта за апетитна каракуда на фурна, сега остава само да отидете на риболов и да си я хванете… или да си купите от магазина”

Начин на приготвяне:

Почистваме си рибата, разрязваме на половина и на всяка половинка правим разрези.

Посоляваме навсякъде, поръсваме със сока от лимона и оставяме така за половин час.

Тавичката, в която ще печем, намазваме обилно с олио и нареждаме каракудите с гърба нагоре.

Покриваме с намаслена хартия и оставяме да се пече 5 – 6 минути в силна фурна.

Намаляваме фурната до 180 градуса и чак тогава премахваме хартията.

Поливаме вкусната печена риба с останалото олио, доливаме с 1 – 2 лъжици топла вода и печем още 5 -6 минути.

Поливаме със соса от печеното.

Вадим и сервираме още топла печената каракуда на фурна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *