Site Overlay

Печена тиква на фурна с крем карамел – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо си измих, нарязах тиквата на две и почистих вътрешността от семките с лъжица.

След което карамелизирах захарта и сипах във вътрешността на двете половинки.

След това си приготвих крем карамела, като направих следното: първо си разбих четирите яйца със захарта до гладък крем и на тънка струя добавях прясното мляко и ванилията.

И сипах вътре в двете половинки на тиквата, които си бях поставила в тава.

И накрая полях вода до половината тава с крем карамела в тиква.

Печената тиква на фурна с крем карамел пекох на 150 градуса в предварително загрята фурна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *