Site Overlay

Печена тиква с орехи и портокалови корички – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измиваме си много добре тиквата и изчистваме от семето.

Тъй като цигулката в горната си част е тънка, нарязваме кръгчета от нея.

Кората не я белим, но може и да се обели не пречи.

Нареждаме в тавата парчетата но предварително сме я посипали със захар самата тава.

Изсипваме чаша с вода и поставяме във фурната.

През това време в купичка си смесваме канелата с орехите и тънко нарязаните портокалови кори.

След като видим, че от тази страна се е изпекла тиквата, обръщаме от другата страна и поръсваме със сместа.

Поставяме отново във фурната и печем до желания загар.

Когато извадим печената тиква, поставяме я в чиния и отгоре поръсваме със карамела, който се е получил от водата и захарта.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *