Site Overlay

Печени домати с яйца – Рецепта

“Любимо предястие от едно време – печени домати с яйца “

Начин на приготвяне:

В тиган изсипете смлените домати, подправете с щипка сол, щипка захар и излейте зеленчуковия бульон.

Оставете доматите да поврат 10 мин, след което овкусете с щипка наситнен магданоз и босилек.

Добавете две ситно нарязани скилидки чесън. Изсипете соса в тавичка.

Изрежете капачета на доматите, вътрешността издълбайте с лъжичка.

Посолете и сложете по парче сирене на дъното на всеки домат.

Чукнете по едно яйце. Прехвърлете доматите в тавичката със соса и изпечете на 200°C в предварително загрята фурна за около 10 мин.

Малко преди да извадите тавата с вкусните пълнени домати от фурната, покрийте доматите и отрязаните капачета.

Поднесете печените домати с яйца, придружени с една-две супени лъжици доматен сос.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *