Site Overlay

Печени зеленчуци по гръцки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на парчета.

Сипваме ги в глинен съд за печене.

Нарязваме чушката и лука на дребно и ги прибавяме при картофите.

Добавяме счукания чесън, граха и зеления фасул, нарязан на дребно.

Овкусяваме със сол, черен пипер, босилек и заливаме със зехтина.

Наливаме водата и разбъркваме.

Печем на 200 градуса 30 минути.

Отгоре сипваме на няколко места по 1 лъжица от йогурта и връщаме във фурната.

Готвим печените зеленчуци по гръцки още 10 минути.

Нашите апетитни печени зеленчуци са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *