Site Overlay

Печени зеленчуци със сос Бешамел – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите, картофите и морковите на едро и ги сипваме в тавичка. Добавяме карфиола и броколите. Отгоре начупваме маслото и посоляваме.

Покриваме с алуминиево фолио и печем 25 минути.

Загряваме маслото за соса в касерола и в него запържваме маслото за 1 минута. Наливаме млякото и бъркаме до леко сгъстяване.

Добавяме солта и черния пипер, разбъркваме и отместваме. Оставяме за малко да се охлади, добавяме яйцето, разбъркваме и заливаме зеленчуците.

Печем зеленчуците още 10 минути без да покриваме с фолио.

Сервираме нашите печени зеленчуци със сос Бешамел топли.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *