Site Overlay

Печени картофи с кашкавал и доматен сос – Рецепта

“Насладете се на печените картофи с кашкавал и доматен сос, докато има “

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, обелете ги и оставете да се охладят и ги нарежете на филийки.

В тенджера налейте доматения сок и добавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус, обелената скилидка чесън, босилек и магданоз на вкус и зехтина, варите за 5 минути след завиране на слаб огън.

В правоъгълна тава сипете половината доматен сос и разпределете равномерно по дъното ѝ. Наредете филийки картофи отгоре, като ги застъпвате и поръсете обилно с кашкавал.

Наредете втори ред картофи и останалия кашкавал върху тях. Разпределете доматения сос отгоре и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете картофите на средна скара на фурната за около 25 минути.

Вкусна и бърза лятна вечеря от печени картофи с кашкавал и доматен сос!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *