Site Overlay

Печени пилешки бутчета с ябълки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте пилешките бутчета. Отцедете.

В купичка пригответе маринатата за месото. Смесете черния пипер, солта, канелата, горчицата, соевия сос и бялото вино.

Разбъркайте много добре съставките, за да се получи хомогенна смес.

Намажете бутчетата обилно и ги сложете в тавичка за печене. По възможност оставете ги на хладно за час-два да се маринова месото.

Сложете в тавичката една чаша вода (не трябва бутчетата да са напълно залети) и покрийте с алуминиево фолио.

Сложете ги в студена фурна и стартирайте печене за един час на (275 градуса) максимална температура, след което намалете на 150 градуса за още час.

Отстранете фолиото и отново увеличете градусите за 10 минути да се позачервят бутчетата.

Изключете и оставете крехките печени бутчета още половин час на изключена фурна.

Сервирайте печените пилешки бутчета с ябълки и гарнитура по желание.

Това може да е един семпъл вариант на основно ястие на Коледна вечеря.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *