Site Overlay

Печени пуешки пържоли с гъби и праз – Рецепта

Начин на приготвяне:

Месото се измива много добре. Нарязва се на пуешки пържоли със средна дебелина.

Нарежда се в тава, в която ще се пече.

Поръсва се с черен пипер, сол и зехтин от двете страни, като пържолите се намазват от всички страни.

Гъбите се измиват много добре и се почистват.

Нарязват се на средна дебелина. Нареждат се върху пържолите. Заливат се с малко вода.

Тавата се завива с фолио. Пече се 40 мин на 180 градуса. Празът се почистват, измива и нарязва на едро.

След като пържолите се задушат, се прибавя празът.

Поръсва се със самардала.

Печени пуешки пържоли с гъби и праз се пекат с фолио 40 мин, след което фолиото се премахва и се пече 20 мин на 160 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *