Site Overlay

Печено агнешко в гювеч – Рецепта

“Крехко и много апетитно печено агнешко – вижте рецептата по-долу “

Начин на приготвяне:

За това печено агнешко в гювеч месото се посолява и се оставя да се овкуси 1 час.

В купа се поставя олиото. Към него се добавят брашното, червеният пипер и черният пипер. Разбърква се на кашичка и се разрежда с 300 мл вода.

Всяко парче месо се топи в сместа и се нарежда в гювеч.

Около месото се поставят нарязаните гъби. Заливат се с останалият сос и ако е необходимо, се добавя още вода. Течността трябва почти да покрива месото. Отгоре се поставят клонките джоджен.

Агнешкото в гювеч се поставя в не загрята фурна на 200 градуса. След като месото започне да се пече, фурната се намалява на 160 градуса и така се оставя 2 часа.

Докато сочното печено агнешко се готви, се приготвя гарнитурата – пухкаво картофено пюре.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Заливат се с вода и се сваряват.

Прецеждат се и топли се минават през преса за картофи.

Към топлите картофи се прибавя кравето масло, крема сиренето и солта.

Разбърква се и накрая се добавя прясното мляко.

Пюрето се поставя в пош със звездовиден накрайник и се шприцова във всяка чиния. Сипва се порция агнешко месо с гъби и да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *