Site Overlay

Печено агнешко по турски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Подгответе месото, като го нарежете на порции и измиете добре под течаща вода.

Подсушете с домакинска кърпа и го сложете в дълбок съд.

В отделна купа си направете марината за месото – 3-4 с.л. олио, супена лъжци черен пипер, черен пипер, суха майорана на вкус и сол. По желание добавете малко и сух чесън на прах. Разбъркайте добре всички съставки.

С получената паста намажете хубаво месото от всички страни. Покрийте с фолио и оставете време на месото да поеме от ароматните подправки.

Почистете зеления лук и джоджена и ги нарежете на ситно.

Сложете ги на дъното на широка тава. Полейте с една лъжица олио и поръсете с горепосочените подправки на вкус. Подредете отгоре агнешкото месо.

Доматите обелете и нарежете си ситно или пасирайте с блендер. Разбъркайте ги с половин чаша вода. С тази течност залейте месото.

Покрийте тавата а алуминиево фолио и поставете във фурната.

Печете агнешкото на умерена фурна за поне 2 часа. След което открийте тавата и запечете за още 30 минути.

Печеното агнешко по турски е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *