Site Overlay

Печено агнешко с лапад по арабски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете на порции агнешкото, измийте и го подсушете. След това го поръсете със сол.

Смесете черния и червения пипер, брашното, половината олио и подправката рас ел ханут. Разбъркайте на кашичка и намажете всяко едно парче.

Наситнете зеления лук и го задушете в останалото олио. Щом омекне, добавете почистения лапад и разбъркайте. Сипете измития ориз и половин чаша топла вода.

Щом оризът абсорбира течността, овкусете с още сол, суха мащерка и джоджен, сух девесил.

Разбъркайте и прехвърлете в тавата. Налейте още 2 чаши топла вода, наредете маринованото агнешко отгоре. Покрийте всичко с алуминиево фолио и пъхнете във фурната.

Печете агнешкото на 200 градуса около 90 минути, а малко преди да е готово махнете фолиото.

Печеното агнешко с лапад по арабски е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *