Site Overlay

Печено джоланче с бяло вино и билки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смесете сол на вкус, червен пипер, черен пипер млян и разтопеното масло.

Разбъркайте и намажете свинското джоланче от всички страни.

Оставете го така, за да си поеме от подправките.

Поставете джоланчето в тава за печене.

Налейте бялото вино, сложете нарязаните билки и скилидките чесън/небелени/ отстрани.

Покрийте тавата с плътно фолио.

Печете на 180 градуса за около 60 минути.

След час печене, може да проверите готовността.

Ако печеното свинско месо започне да се отделя, махнете фолиото и допечете до приятен загар.

Ако месото не е готово, то продължете печенето с фолиото за още 15 минути.

Поднесете печеното джоланче с бяло вино и билки с подходяща салата и лимон.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *