Site Overlay

Печено пиле, завито в краве масло – Рецепта

Начин на приготвяне:

В голяма купа слагаме 5 пакетчета (меко, на стайна температура) краве масло.

Към него добавяме бяло вино, 3 скилидки чесън (настърган), сока на един лимон, нарязани магданоз и розмарин, сол и черен пипер. Объркваме добре.

Почистваме и измиваме цялото пиле. Пълним го с 2 моркова (цели), нарязани на филийки два вида картофи (обикновени и сладки), резен лимон и клонка розмарин. Поставяме пилето в купата с маслото и го намазваме от всички страни.

В тава слагаме 1 ч.ч. ориз. Отгоре редим нарязани на по-едро кубчета картофи (също от двата вида) и моркови на кръгчета.

Слагаме пилето по средата на тавата върху картофите. Върху него слагаме всичкото масло и заглаждаме.

Отстрани поставяме нарязани пресни сливи и смокини. Поръсваме със сол и розмарин.

Слагаме две резенчета лимон върху пилето и във фурната за час и двадесет минути на 170 градуса.

Ако е необходимо, с лъжица премахваме излишната мазнина от тавата на печеното пиле.

Печеното пиле, завито в краве масло е невероятно вкусно, ароматно и крехко!

Източник: Maia Ivanova – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *