Site Overlay

Печено пюре с тиква и чедър – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, целината и пащърнака. Сипваме ги в тенджера.

Добавяме нарязаната тиква. Добавяме и лука, нарязан на едро.

Кипваме и варим до омекване на продуктите. Отцеждаме и пасираме до гладко пюре.

Посоляваме, добавяме куркумата, кърито и заквасената сметана. Разбъркваме много добре до хомогенизиране.

Намазваме тефлонова форма с маслото и изсипваме в нея пюрето. Отгоре подреждаме топеното сирене чедър.

Печем на 250 градуса 10 минути, колкото да се разтопи сиренето.

Сервираме готовото запечено пюре топло, поръсено с малко черен пипер.

Към печеното пюре с тиква и чедър може да добавим пресни есенни зеленчуци като сладки червени чушки или др.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *