Site Overlay

Печено свинско в бутер тесто – Рецепта

“Истинско угощение у дома с печеното свинско в бутер тесто “

Начин на приготвяне:

Поставяме месото в тенджера под налягане, добавяме дафиновия лист и главата лук, разрязана на 4.

Наливаме необходимото количество вода и сваряваме месото до готовност. Изваждаме го в чиния и го подсушаваме леко.

Загряваме олиото в широк тиган и запържваме месото за по 1-2 минути от всяка страна.

След това смесваме солта, чубрицата, черния пипер, салвията, кориандъра, кърито и индийското орехче. В тази смес от подправки овалваме месото.

Разгъваме листа прясно бутер тесто и поставяме в единия му край парчето овкусено месо.

Навиваме на руло и го поставяме в тефлонова тавичка.

С остър нож правим кръстосани разрези върху бутер тесто и намазваме навсякъде с разбит жълтък.

Печем свинското на 200 градуса около 15-20 минути до златисто.

Печеното свинско в бутер тесто е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *