Site Overlay

Печено свинско шкембе – Рецепта

“Апетитно мезе от печено свинско шкембе, което може да си хапнете и топло, и студено”

Начин на приготвяне:

Предварителната подготовка на апетитното мезе включва варене на шкембето.

Сложете го в леко подсолена вода и го варете до готовност. Трябва да може да го бучните лесно с виличка. Като време може да отнеме около 2-3 часа.

Щом е готово, го изплакваме със студена вода и нарязваме на парчета.

Почистваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и гъбите. В малко мазнина ги задушаваме до омекването им. Доливаме малка чаша вино и вода.

Разбъркваме и прибавяме нарязаното шкембе. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Добавяме и суха чубрица.

Разбъркваме и оставяме около 20-30 минути на среден огън.

Щом течността е вече извряла, прехвърляме шкембето на фурна в тава и поставяме във загрята фурна. Запичаме за половин час.

Изваждаме тавата. Поръсваме с малко настърган кашкавал и връщаме отново за нови 10 мин.

Печено свинско шкембе може да се яде както топло, така и студено.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *