Site Overlay

Печен обезкостен свински врат – Рецепта

Начин на приготвяне:

За тази рецепта за свинско печено ви е необходима голяма купа или тенджера, в която да си направите маринатата. В купата първо сложете течните съставки (бялото вино, лимоновия сок, сос Уорчестър, соевия сос, зехтина, балсамовия оцет и пчелния мед).

Разбъркайте ги добра помощта на ръчна кухненска бъркалка. След което добавете солта, пипер меланж и пресни стръкчета мащерка и розмарин. Отново разбъркайте. Сложете месото в купата и го завъртете няколко пъти. Покрийте го и приберете купата в хладилника за поне час.

След това си пригответе една тава. На дъното на тавата ще наредите лука, нарязан на дебели шайби. Нарежете чесъна на кръгчета и го сложете в тавата. След това извадете свинския врат от купата с марината и го сложете върху лука в тавата.

Поръсете го с малко пушен червен пипер и ронена чубрица. Около маринованото свинско месо сложете по два стръка пресни подправки розмарин и мащерка. След това направете с нож леки цепнатини в месото с дълбочина около сантиметър.

В тях сложете краве масло. Залейте с малко зехтин и вино. Покрийте плътно с алуминиево фолио или капак и пъхнете тавата във фурната на 250 градуса за 20 минути. След това намалете градусите на 140 и печете за 3 часа.

Печен обезкостен свински врат може да се сервира в комбинация от немска картофена салата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *