Site Overlay

Печен пастет от нахут – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пасирате леко (до не напълно гладка смес) нахута в блендер или чопър.

Добавяте ситно нарязания лук и разбърквате добре.

Посолявате, добавяте риган, кимион, куркума и разбърквате добре.

Добавяте едно яйце и отново разбърквате добре.

Добавяте 2 с.л. олио или зехтин и отново разбърквате.

В тавичка с подходящ размер, намазана с олио, сипвате пастета и поръсвате леко отгоре с галета.

Печете на 200 градуса до златисто.

Приготвяте соса от кисело мляко, чесън (пасиран) и копър и поднасяте печения пастет от нахут към него.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *