Site Overlay

Печен патладжан с кайма и кисело мляко – Рецепта

“Апетитно предястие за гости от печен патладжан с апетитна плънка – ще направи трапезата още по-специална”

Начин на приготвяне:

Печеният патладжан с кисело мляко и кайма е идеален за уютна вечер у дома, когато ни се хапва нещо едновременно вкусно и полезно.

Количеството на продуктите на плънката е приблизително, всеки може да използва количество по свое усмотрение.

Патладжанът се разрязва на две по дължина. Всяка част отгоре са нарязва с нож на ромбчета, поръсва се със сол и черен пипер и се намазва със зехтин.

Пече се около 30 мин на 180.

Каймата се запържва, овкусена със сол, черен пипер, магданоз, розмарин, босилек и мащерка.

Киселото мляко се овкусява с малко чесън – може скилидка, може и на прах.

Запеченият патладжан се намазва с кисело мляко, поръсва се с каймата и се украсява с червени чушки и магданоз.

От тези лесни пълнени патладжани се получава страхотно предястие с патладжан, подходящо за всеки специален повод и не само!

Източник: Ирена Георгиева – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *