Site Overlay

Пий вода под график, за да отслабнеш

Трудно ще се намери човек, който да каже с чисто сърце, че се харесва на 101% и не би му се искало да промени нищо във фигурата си. Желанието за съвършенство е напълно нормално и съвсем естествено ние искаме да се усъвършенстваме, както физически, така и духовно.

Начините за отслабване са доста и много различни, като едни от тях са по-лесни, докато други са доста по-сложни. Без значение от диетата ви, важна и много съществена стъпка е пиенето на достатъчно течности.

Пий вода под график, за да отслабнеш

Ако и вие искате да изваете фигурата си, подготвяйки се отрано за следващото лято, тогава сега е перфектното време да промените навиците си. Започнете от водата, която е много важна за всички процеси в организма ви, включително и за метаболизма.

Както знаем, именно от обмяната на веществата до голяма степен зависи дали ще качвате лесно килограми или ще можете честичко да се глезите с различни вкусотии. Именно увеличавайки приема на вода до 2-3 литра на ден, ще ви помогне да ускорите метаболизма си, респективно ще ви е по-лесно да свалите излишните килограми и да се поберете отново в любимите ви дънки.

Според редица водещи диетолози, е важно да спазват определен график на пиенето на вода, като това ще ви помогне да се лишите от цели 10-15% от излишните мазнини по тялото ви, което не е никак малко.

Едно от най-важните неща е да започнете деня си с пиенето на вода, а именно 2 чаши всяка сутрин на гладно. Според японците най-полезно е да се пие топлата вода с добавянето на лимонов сок. Ето и примерен график на приема на течности:

– 11 часа – 1 чаша вода;

– 13 часа – две чаши по 250 мл;

– 16 часа – две чаши по 250 мл;

– 20 часа – една чаша от 250 мл.

Имайте предвид, че това е примерен график, тъй като ако тренирате или водите много активен живот, тогава може организмът ви да има нуждата дори от повече вода. Голямо значение оказва и сезонът, като така например през летните месеци е нормално да ни се пие повече вода.

Особено внимание оказва и теглото ви, като колкото повече тежите, то толкова повече и вода трябва да пиете. И не забравяйте, че дори да не обичате много водата, тогава винаги можете да си я вкусите с малко цитрусови плодове например по желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *