Site Overlay

Пикантни кебапи на скара – Рецепта

Начин на приготвяне:

Ако искаме да не е чак толкова люто, можем да махнем лютия чили сос.

В голяма купа слагаме двата вида телешка кайма, царевичното брашно, яйцето, ситно нарязаните кромид лук и чесън, ментата, лютия чили сос, кимиона, кардамона.

Омесваме хубаво с ръка и разделяме на дванадесет равни части или според това колко големи искаме да са кебапите. Намокряме ръцете и оформяме от каймата около шишове кебапите. Можем да ползваме дървени или метални шишчета с желаната големина. Целта е да получим нещо като шиш-кебап.

Загряваме скарата и я намазваме с малко мазнина. Слагаме готовите кебапи и ги печем на средно силен огън около десетина минути, като не забравяме да обръщаме шишовете от време на време. Сервираме готовите пикантни кебапи на скара в добавка със сосиерката с любим сос.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *