Site Overlay

Пикантни лозови сарми със сос – Рецепта

Начин на приготвяне:

За да приготвим плънката за сармите, в тенджера слагаме 500 мл вода да заври.

Към нея прибавяме ориза, намаляваме степента на котлона и изчакваме, докато оризът поеме течността.

Към полусварения ориз прибавяме доматите и ситно нарязаният лук. Овкусяваме със сухите подправки и сваляме от котлона.

Към оризовата смес добавяме каймата и хубаво разбъркваме с дървена лъжица, докато каймата се раздроби.

Навиваме сармите, като слагаме върху всеки лозов лист по една супена лъжица от плънката, сгъваме двата странични края и навиваме на руло.

Подреждаме готовите сарми в тенджера и затискаме с чиния отгоре.

Покриваме ги с вода и прибавяме олио. Варим сармичките около 1 час на средна степен.

За да приготвим соса за сармите, пасираме един сварен картоф заедно с джоджена и майонезата.

Прибавяме киселото мляко и лимоновия сок и с лъжица разбъркваме соса. Посоляваме на вкус.

Готови се да сервираме пикантните лозови сарми със сос!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *