Site Overlay

Пилешки бедра на фурна – Рецепта

“Небрежно показваме бедро и привличаме вниманието ви веднага “

Начин на приготвяне:

Вечерта изкарах пилешките бутчета, за да се размразят, след това на сутринта ги извадих и ги почистих с остър нож като направих 2-3 разреза върху всяко бедро.

След това ги сложих в подходящ съд и ги измих. Изстисках сока от 1 лимон върху тях.

В малка купа сложих продуктите за марината за месото: соевия сос, чили соса, меда, червения пипер, олиото и солта. Разбърках с лъжица. Изсипах маринатата върху пилешките бедра.

Държах пилешките бедра в марината 1 час, загънати със стреч фолио в хладилник.

Включих фурната, предварително загрята на 200 градуса. Наредих пилешките бедра в подходяща тава и ги полях с останалата марината.

След това загънах тавата с алуминиево фолио и пекох около 30-35 минути. Махнах фолиото и пекох до златиста коричка.

Докато бяха още горещи, намазах печените пилешките бутчета с малко краве масло.

Сервирах всяка порция от пилешко бедро на фурна с гарнитура от свежа салата, може да се добавят и хрупкави печени картофи.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *