Site Overlay

Пилешки бутчета със зелен лук – Рецепта

“Пилешките бутчета са страшно апетитни, а зеленият лук им придава още повече очарование – как да не ги хапнеш веднага”

Начин на приготвяне:

Бутчетата срязвам на две (може и цели).

В купа си смесваме пикантината, черния и червения пипер (ако не използвате пикантина, добавете сол).

Омесваме добре подправките и овкусяваме бутчетата.

Подреждаме ги в тава, сипваме малко мазнина и наливаме водата и бирата. Покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 1 час.

Пресния лук и кервиза почистваме и нарязваме. Изваждаме тавата, отнемаме фолиото и прибавяме нарязаните лук и керевиз към печените бутчета.

Покриваме отново с фолио и връщаме във фурната до омекване на лука.

Накрая махаме фолиото и запичаме пилешките бутчета със зелен лук до златист цвят.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *