Site Overlay

Пилешки бутчета с грах на фурна – Рецепта

“Любима гозба от детството – пилешки бутчета с грах на фурна “

Начин на приготвяне:

Започнете да приготвяте пилешките бутчета с грах на фурна, като първо ги измиете и след това ги оваляйте с червен пипер и черен пипер .

Посолете ги и ги подредете в тавичка.

Поставете върху всяко бутче по малко масло, налейте около 500 мл вода и ги печете в загрята фурна на 220 г за около 40 минути.

През това време пригответе зеленчуците, като загреете олиото и в него задушете а 1-2 минути лука и чесъна, нарязани на дребно .

Добавете морковите и доматите също нарязани на парчета.

Задушавайте още 1-2 минути и сложете граха, след като предварително сте го отцепили от водата.

Поръсете с 1 лъжица брашно и налейте около 800 мл топла вода.

Поръсете с червен пипер, чубрица, зеленчукова подправка и сол на вкус.

Пуснете 2-3 дафинови листчета и разбъркайте добре.

Извадете тавичката с полуготовите пилешки бутчета.

Изсипете граха в тавичката, като я разпределите между бутчетата.

Върнете тавичката във фурната и гответе още около 30 минути.

Така приготвени, това пиле с грах е много апетитно и вкусно.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *