Site Overlay

Пилешки бутчета с праз в гювеч – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пилешките бутчета се измиват и отцеждат в гевгир.

В тиган се загрява маслото със олиото и пилешките бутчета се изпържват в мазнината до приятен златисто-кафяв загар. Прехвърлят се в друг съд и се овкусяват със сол, черен пипер, сушена мащерка и по желание с малко стрита сушена люта чушка.

В същата мазнина се изпържва почистенияt и нарязан на едри колелца праз, поръсва се със щипка сол и постепенно се добавят нарязаните на тънки колелца моркови и нарязаните на лентички чушки.

Накрая се добавят наситнените скилидки чесън и подправки на вкус – мащерка, черен пипер, люта натрошена сушена люта чушка.

Всичко се прехвърля в гювеча, налива се горещия пилешки бульон и най-отгоре се нареждат пилешките бутчета.

Поръсват се със струйка олио, капакът се захлупва и гювечът се слага в долната част на фурната.

Пилешките бутчета с праз в гювеч се пече във фурната на 240 градуса с включен вентилатор около час и двайсет минути или до готовност.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *