Site Overlay

Пилешки воденички с ориз и гъби – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете и нарежете на средни кубчета воденичките.

Поставете в купа или друг подходящ съд, залейте със студена вода и оставете да се изкиснат за около 1 час. След това изсипете водата, овкусете със черен пипер, кимион, сминдух и залейте със соевия сос.

Оставете за минимум 2 часа в хладилник да се мариноват /аз ги оставих да престоят 1 денонощие/.

В дълбок тиган или друг съд загрейте олиото и маслото. Добавете добре отцедените воденички, нарязаните на ситно лук и морков и гъби.

Гответе 15 мин на слаб огън. Накрая прибавете измития под течаща вода ориз и прехвърлете в тава. Печете ориза на фурна в предварително загрята фурна на 180°C до готовност на ориза /около 20-30 мин./

Забележка: В описанието на продуктите съм записала сол по желание, тъй като като маринованите воденички в соев сос са достатъчно солени, но ако предпочитате по солени ястия, може да прибавите сол и към пилешките воденички с ориз и гъби.

Рецептата е взаимствана от сайта domashnivkusotii

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *