Site Overlay

Пилешки долни бутчета на фурна – Рецепта

“Тези ароматни пилешки бутчета с добре изпечена хрупкава коричка чакат да бъдат изядени!”

Начин на приготвяне:

Бутчетата се почистват, измиват и подсушават. Поръсват се със сол и обтриват с краве масло.

В чиния се смесват сухите подправки – червен, лют и черен пипер, чесън на прах, куркума, кориандър и мащерка. Размесват се хубаво, след което бутчетата се овалват в тях.

Слагат се съд с похлупак и поставят в хладилника за около два-три часа.

След това бутчетата се нареждат в намазнена тава, наливат се около 100 мл бира и поставят във фурната.

Пекат се на 190 градуса, като по средата на печенето се обръщат.

Готови са, когато придобият хубаво запечена коричка.

Пилешките долни бутчета на фурна са много вкусни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *