Site Overlay

Пилешки дреболии по селски – Рецепта

“Традиционният български вкус е незаменим, точно като пилешките дреболии по селски “

Начин на приготвяне:

1. Сложете на котлона в тенджерка обилно количество вода и когато заври, сложете в нея пилешките дреболии, старателно измити и почистени предварително.

2. Оставете да поврат 4-5 минути като отпенвате.

3. Извадете дреболиите с решетъчна лъжица и покрийте съда, в който са, за да не изсъхват и потъмняват.

4. Нарежете лука на тънки жулиени и сложете да се запържва на тих до умерен огън в маслото и олиото.

През това време си нарежете и зелената чушка и добавете и нея с щипка сол.

5. Когато зеленчуците омекнат хубаво, сложете доматите – обелени и настъргани на едро ренде (използвайте добре узрели домати). Запържете, докато променят цвета си и станат с лек керемиден оттенък.

6. Нарежете дробчетата и сърцата само ако са по-големи. Сложете ги в тигана при зеленчуците, налейте половината вино и половината бульон и оставете да къкри, докато течността се изпари. Тогава сипете останалото вино и бульон, като ако е нужно, може да доливате още допълнително.

7. Сложете почистените и нарязани печурки, подправките и още малко сол и гответе 2-3 минути. Така гъбките ще останат крехки.

8. След като приключите, дръпнете от огъня и захлупете съда за няколко минути, за да се задуши ястието.

Тези пилешки дреболии по селски можете да поднесете като основно ястие с хубав домашен хляб и салата или като мезе за бира или вино.

Традиционен български вкус, към който няма как да останете безразлични.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *