Site Overlay

Пилешки дреболии с кисели краставички – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измивате дробчетата и сърцата добре. Слагате ги в подходяща по размер тава с олио на дъното.

Нарязвате лука и праза на по-едри парчета и ги добавяте при дреболиите.

Посолявате и поръсвате с риган дреболиите и ги разбърквате внимателно, за да се овкусят добре отвсякъде.

Поръсвате дреболиите с олио, добавяте няколко зърна черен пипер и отново разбърквате полека.

Слагате тавата във фурната и печете на 200 градуса, като през 10-15 минути разбърквате внимателно.

След като минат 20-тина минути от печенето, добавяте нарязани на средно големи парчета киселите краставички и разбърквате внимателно.

Не е нужно да наливате вода, защото продуктите пускат достатъчно.

Ако прецените, може да добавите още олио, тъй като лукът и дробчетата стават по-вкусни, когато не са сухи.

Важно е, да обръщате дреболиите на 15-тина минути, тъй като иначе ще изсъхнат от едната страна, а от другата ще са като варени. Биреното мезе е готово.

Пилешките дреболии с кисели краставички са чудни!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *