Site Overlay

Пилешки дробчета в йенска тенджера – Рецепта

“Всяка домакиня трябва да има йенско стъкло, в което да приготвя апетитните пилешки дробчета по тази рецепта”

Начин на приготвяне:

Почистете дробчета от ципите им.

В отделна купичка сложете няколко лъжици брашно.

Всяко дробче оваляйте в брашното, изтупайте ненужното и поставете на дъното на йенския съд.

Лука, гъбите и чушките почистете и измийте добре. Нарежете ги на лентички и ги добавете към пилешките дробчета.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Отгоре полейте със зехтина. Разбъркайте много внимателно в рамките на не повече от 3 пъти.

Налейте около 200 мл вода. Най-отгоре сложете и няколко бучки масло.

Затворете с капака йенската тенджера.

Сложете я задължително в студена фурна.

Включете пилешките дробчета в йенска тенджера на 200 градуса и печете около час.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *