Site Overlay

Пилешки дробчета по селски в йенска тенджера – Рецепта

“Можем благородно да завиждаме на всеки, който опита тези пилешки дробчета по селски – приготвени в йенско стъкло нямат равни”

Начин на приготвяне:

Дробчетата се овалват в брашно и нареждат на дъното на намазнена йенска тенджера.

Тенджерата се похлупва, дробчетата се слагат се във фурната и се запичат от двете страни.

През това време се почистват и нарязват на ивички лукът, морковът и чушката, а доматът се настъргва.

Всички зеленчуци се изсипват върху запечените дробчета. Ястието се поръсва със сол на вкус, добавят се червеният, черният пипер и чубрицата.

В тавата се налива малко бяло вино и чаена чаша вода.

Дробчетата по селски се връщат във фурната и пекат още 40 минути на умерена температура.

Пилешките дробчета по селски в йенска тенджера се сервират се поръсени с пресен магданоз.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *