Site Overlay

Пилешки пай с хрупкава коричка – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбока купа сипете брашното. Добавете яйцата и разбъркайте добре. Настържете маслото и го прибавете заедно с киселото мляко, в което се разтворили содата. Замесете меко тесто и го оставете в хладилника покрито във фолио за 15 мин.

В тиган запържете нарязаните лук и гъби. Лукът трябва да стане прозрачен. Пилешките гърди и картофите нарежете на малки кубчета. Подправете със сол и черен пипер.

Извадете тестото и го разделете на 2 части, като 1-та да е по-голяма. Вземете по-голямата и я разточете върху набрашнен плот.

Нека да бъде с диаметър по-голям от тавата в която ще правите пая. Може да ползвате тавичка с падащо дъно. Прехвърлете го (без да намазвате дъното).

Притиснете краищата нагоре възможно на плътно до горния ръб. Изсипете плънката.

Вземете по-малкото тесто и го разточете. Направете прорези по него, за да диша и го прехвърлете върху пая.

Натиснете ръбовете на двата листа за да ги слепите. Ако плънката ви е гореща тестото ще започне да ви се разтапя.

Печете соления пай на загрята фурна на 170 градуса за 1 час.

Пилешкият пай с хрупкава коричка е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *