Site Overlay

Пилешки подбедрици с мед и горчица – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките бутчета и ги поставете в малка тавичка.

Смесете горчицата, зехтина, меда, соевия сос, червения пипер и настъргания чесън в малка купичка. Бъркайте, докато получите хомогенна смес.

Първо осолете хубаво пилешките подбедрици, после добавете и черен пипер на вкус.

След това ги намажете хубаво от всички страни със сместа, като подпъхвате под кожата. Ако ви остане от сместа, я изсипете отгоре. Може да налеете малко вода на дъното, но обикновено бутчетата от пиле си пускат вода.

Ако имате време, може да ги оставите за половин, един час в хладилника, а ако нямате – направо ги сложете да се пекат около 30 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса с фолио, след което махате фолиото и печете още малко на 200 градуса, за да се препекат.

Пилешки подбедрици с мед и горчица сервирайе с вкусна картофена салата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *