Site Overlay

Пилешки пържоли с бадемова коричка и сос – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пилешките пържоли поръсваме със сол и черен пипер.

Слагаме в тавичка, поливаме ги с лимоновия сок и печем във фурна на 180 градуса.

Отделяме жълтъците и белтъците.

Белтъците разбиваме на сняг и към тях добавяме крема сиренето. Разбиваме с миксер, докато се получи гладка пухкава смес.

Покриваме полуизпечените пържоли с белтъчната смес и връщаме обратно във фурната.

Запичаме за кратко, докато белтъците се стегнат.

С вилица разбиваме жълтъците и към тях добавяме синьото сирене.

Пет минути преди да извадим пържолите от фурната, внимателно ги поливаме с половината жълтъчна смес.

Поръсваме с бадемите и запичаме.

За да приготвим соса, загряваме 100 мл готварска сметана и към нея добавяме синьото сирене и останалите жълтъци.

Сваляме от котлона и поливаме бадемовите пържоли със соса.

За гарнитура приготвяме салата от броколи.

Във вряща подсолена вода бланшираме броколите за 1-2 минути.

Изплакваме ги под течаща студена вода.

Овкусяваме броколите със сол, олио и лимонов сок на вкус.

Украсяваме пилешките пържоли с бадемова коричка и сос с балсамова редукция.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *