Site Overlay

Пилешки пържоли с бяло вино на фурна – Рецепта

“Желаем страхотен апетит, но и какъв друг би бил с тези пилешки пържолки с бяло вино “

Начин на приготвяне:

Разтопете кравето масло с 1 с.л олио на тиган.

Запечатайте месото от двете страни, извадете и заделете.

В същата мазнина сложете лука, нарязан на полумесеци, чушката – на големи парчета, и картофите на колелца.

Пържете до леко омекване на продуктите. Налейте бялото вино и след няколко минути изключете.

В подходяща тавичка за печене сложете зеленчуците на дъното, а отгоре пилешките пържоли. Поръсете със сол и черен пипер.

Печете пилешките пържоли с бяло вино на фурна в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 40 минути или до пълно сготвяне на продуктите.

Извадете, изчакайте леко да изстине и сервирайте.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *