Site Overlay

Пилешки пържоли с гъби и картофи на фурна – Рецепта

“Перфектните пилешки пържоли с перфектната гарнитура – порция мечта “

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват хубаво и ако са с тънка коричка, не се белят, направо се нарязват на шайби.

Слагат се в намазнена и дълбока тава.

Гъбите се почистват, нарязват на филийки и прибавят към картофите.

Зеленчуците се поръсват със сол на вкус и смлян черен пипер.

Кравето масло се нарязва на малки парченца, половината от които се разпределят върху картофите и гъбите.

Разбъркват се хубаво, след което в тавата се налива малко бяло вино.

Пилешките пържоли (без кожа) се овкусяват с подправка за пиле и намазват с останалите парченца масло.

Аз похлупвам тавата с капак (не е задължително) и слагам във фурната.

Пилешкото с картофи се пече на 200 градуса за около час и петнайсет минути.

По средата на печенето месото се обръща, а малко преди готовност се маха капакът на пилешките пържоли с гъби и картофи на фурна.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *