Site Overlay

Пилешки пържоли с лук на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото филе на пържоли.

Пригответе марината, като в купа смесите бялото вино, лимоновия сок, подправката за пиле и щипка сол.

Разбъркайте я добре и оваляйте в нея пилешките пържоли. Оставете ги да престоят така около 30 мин. за да поемат ароматите и да се овкусят.

След това загрейте в тиган олиото и маслото, и в него запържете пържолите от двете страни за по 1-2 минути.

Извадете ги и ги подредете в тавичка.

Нарежете лука на полумесеци и го задушете за около 3-4 минути в останалата мазнина, в която пържихме пържолите.

Поръсете го с черен пипер на зърна, сол на вкус и остатъка от маринатата, в която бяха потопени пържолите.

Разбъркайте добре и разпределете лука между пържолите в тавичката.

Налейте около 300 мл топла вода и сложете ястието в загрята фурна.

Печете на 220°С за около 50 минути.

Сервирайте готовите пилешки пържоли с лук на фурна, докато са още топли.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *