Site Overlay

Пилешки пьоркьолт с гъби и кисели краставички – Рецепта

“Най-апетитния пилешки пьоркьолт, който сте опитвали “

Начин на приготвяне:

Гъбите се накисват във вода. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Пилешкото се нарязва на средно големи кубчета.

Печурките и манатарките се доизмиват добре. Нарязват се на филийки.

Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на 2 по дължина. След това се нарязват на филийки.

Киселите краставички се нарязват на филийки.

В тенджера се слага повечко олио да загрее. Добавят се лукът и двата вида гъби. Добавя се захарта и леко се запържват.

Добавя се и пилешкото леко да се запържи. Добавят се морковите и доматеният сок. Овкусява се със сол и черен пипер.

Добавят се киселите краставички. Добавя се вода, колкото да покрива малко всички продукти.

Тенджерата с пьоркьолта се похлупва с капака. Оставя се пилешката манджа да къкри на слаб котлон до сготвяне на месото.

Мм получава се топящ се в устата пилешки пьоркьолт с гъби и кисели краставички.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *