Site Overlay

Пилешко роле с гъби – Рецепта

“Ще ах-нете, щом опитате пилешкото роле с гъби, гарантираме “

Начин на приготвяне:

Разделете пилешките гърди на две. Във всяко парче направете прорез, но без да стигате до края. Посолете и поръсете с черен пипер.

В прорезите сложете по резен ементал или друго сирене по ваш вкус. Сложете и няколко филийки гъби. Защипете прорезите с клечки за зъби.

Разбийте едно яйце, потопете всяко роле в яйцето, след това оваляйте в галета, отново повторете с яйцето и галетата. Подмажете тавичка със зехтин.

Сложете ролетата, полейте ги със зехтин. В тавичката налейте 50 мл бяло вино. Изпечете ролето на 200 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.

За гарнитурата нарежете гъбите на филийки, а моркова на ситни кубчета. Сложете зеленчуците в тенджерка, добавете бучка краве масло, зехтин и щипка сол.

Задушете докато останат на мазнина. След като гъбите са готови, овкусете с черен пипер и щипка магданоз. Наредете руладините върху канапе от задушените гъби и поднесете ястието топло.

Да ви е сладко! Пилешкото роле с гъби е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *