Site Overlay

Пилешко със зеленчуци, сладък сос и нар – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сварете бутчетата и заделете бульона. Махнете кожата и накъсайте месото.

Накъсайте броколите на розички и ги бланширайте за 3-4 мин. във вряща вода.

Нарежете морковите и чушките на лентички.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете за кратко пилешкото. Добавете чушките, броколите и морковите.

Овкусете със сол и черен пипер и запържете за още 2-3 мин.

Смесете соевия сос и плодовия сироп и залейте с тях ястието.

Намалете огъня и оставете да се задуши под капак за още ~ 5 мин.

Сварете ориза в заделения пилешки бульон. Овкусете го със сол и черен пипер.

Поднесете пилешкото върху ориза.

Поръсете със зрънца нар вашето пилешко със зеленчуци, сладък сос и нар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *