Site Overlay

Пилешко с гъбки и праз – Рецепта

“Много вкусно пилешко с гъбки и праз, след което остават само празни чинии”

Начин на приготвяне:

Разделете бутчетата на горно и долно и ги прехвърлете в купа.

Овкусете ги с лимоновия сок, черен пипер, розмарин и сол и ги пъхнете в хладилника за 30 мин.

След това ги подредете в тавичка. Добавете малко вода на дъното и ги поръсете с олиото.

Печете около 45 мин. (или до готовност) на 200 градуса.

Почистете и нарежете праза и печурките. Задушете ги в маслото за 2-3 мин. и ги залейте с горещата вода.

Овкусете с индийско орехче и сол. Намалете огъня и оставете за 10-на мин.

Добавете крема сиренето и копъра (предварително наситнен) и разбъркайте.

Подредете отгоре бутчетата и оставете на огъня за още 5 мин.

Пилешкото с гъбки и праз е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *